По неким сазнањима у Републици Србији постоји око 70 регистрованих удружења или друштава српско-руског пријатељства.Колико су повезана, каква је сарадња, да ли су покушаји стварања заједничког тела, Скупштине или Сабора удружења и друштава уродила плодом, нама из Удружења српско-руског пријатељства из Ветерника нису познати.


Одлукама Скупштине и Управног одбора Удружења, усвојен је План и програм рада Удружења, где је између осталог наглашено да се активно ради на повезивању нашег Удружења са братским удружењима у Републици Србији.Најбитније је то што сваки наш члан, од укупно 85 нас тако мисли.Успоставили смо личне контакте са пријатељима из Темерина, Новог Сада, Бачког Петровца, Куле, Апатина, Бачке Паланке, Бача и Бођана.Планирамо да са њима успоставимо и конкретнију сарадњу, као и да са осталим удружењима успоставимо контакте.


Удружење српско-руског пријатељства из Ветерника отворено је за сарадњу по питању формирања Сабора свих пријатеља руског народа.


Недавно смо се појавили на Интернету, тако да наши пријатељи могу нешто више да сазнају о нама, нашим плановима и активностима.

Повратак на врх